Yeni kuponlar çok yakında

 Açılışıa özel yepyeni kuponlar yakında burada olacak!

? TL

Laktik Asit | Gıda Kalite %80 (E270, Süt Asidi)

Form Sıvı
Marka Henan Jindan Lactic Acid
Menşei Çin
Stok kodu: CAS.50-21-5

9 kişi şu anda bu ürüne bakıyor!

Laktik Asit | Gıda Kalite %80 (E270, Süt Asidi)

Laktik Asit, 1780 yılında Carl Wilhelm Scheele tarafından keşfedilen ve C3H6O3 kimyasal formülüne sahip renksiz ila sarı kokusuz şuruplu bir sıvı olarak görünür. Metaller ve dokular için aşındırıcıdır. Kültürlü süt ürünleri yapmak, gıda koruyucu olarak ve kimyasallar yapmak için kullanılır. 1881’de ticari olarak büyük ölçüde ekşimiş sütten elde edildi; bu yüzden süt asidi de denir.
Laktik asit, bir tür alfa hidroksi asittir (AHA). Alfa hidroksi asitler gıdalarda bulunan doğal asitlerdir. Laktik asit fermente gıdalardan gelir. Laktik asidi, sitrik asit, glikolik asit, malik asit ve tartarik asit dahil olmak üzere diğer alfa hidroksi asitlerle karıştırmayın. Bunlar aynı değil.

Laktik asit veya laktat, laktat dehidrojenaz tarafından piruvattan fermantasyon sırasında üretilir. Bu reaksiyon, laktik asit üretmenin yanı sıra, daha sonra enerji kaynağı adenozin trifosfat (ATP) üretmek için glikolizde kullanılan nikotinamid adenin dinükleotidi (NAD) de üretir.

Bu asit laktat ile aynı anlamda kullanılabilmektedir. Laktat, laktik asidin sodyum ve potasyum tuzu olarak tanımlanabilir.

Laktik Asit Tanımlayıcı Bilgiler

  • CAS Numarası : 50-21-5
  • Beilstein Referansı : 1720251
  • ChemSpider : 96860
  • EC Numarası : 200-018-0
  • PubChem ID : 612

Laktik Asit Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri

  • Kimyasal Formülü : C3H6O3
  • Molar Kütle : 90.078 g·mol−1
  • Dış Görünüş : Renksiz
  • Koku : Kokusuz
  • Yoğunluk : 1,2 g/cm3
  • Erime Noktası : 18 °C (64 °F; 291 K)
  • Kaynama Noktası : 122 °C (252 °F; 395 K) @ 15 mmHg
  • Suda çözünürlük ? :
  • Çözünürlük :
  • Buhar Basıncı :
  • Asitlik : 3.86
  • Viskozite :

Laktik Asit Kullanım Alanları

  • Gıda işletmelerinde ve gazlı içeceklerde aroma verici ve koruyucu olarak sentetik laktik asit kullanılmaktadır.
  • Laktik asit, cilt yüzeyindeki eski, donuk hücreleri bir arada tutan bağları çözerek (eksfoliasyon) ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Laktik asit aynı zamanda hücre dönüşümünün daha hızlı gerçekleşmesini sağlar ve cildinizin eski hücreleri atıp yenileriyle değiştirdiği (hücre yenilenmesi) süreçleri uyarır. Sonuç olarak, laktik asit size daha parlak, pürüzsüz ve yumuşak bir cilt verir.
  • Laktik asit süt ürünlerinde asitliği ayarlamak için kullanılır. Asitliği düşük olan sütlerin asitliğini dengelemek amacı ile kullanılır.
  • Laktik asit ile asetik asit bir bileşimi salatalar ve salata sosları içinde iyi bir koruyucu unsur dur.
  • Laktik asit eczacılık sektöründe damla ve şurup şeklinde kullanılmaktadır.
  • Sentetik laktik asit ise genelde gıda sektörünün dışında sanayi olarak deri tabaklanmasında yünlerin boyanmasında plastik, solvent, mürekkep, ve laklar da ham madde olarak kullanılmaktadır.
  • Laktik asidin L formülü inşaat sektöründe betonun asitlik derecesini ayarlamada sitrik aside göre etkisi daha uzun sürmektedir. Bu yüzden inşaat sektöründe de kullanılır.

Laktik Asit Tarihçesi

İsveçli kimyager Carl Wilhelm Scheele, 1780’de ekşi sütten laktik asidi izole eden ilk kişiydi. Adı, “süt” anlamına gelen Latince lac kelimesinden türetilen lakt birleştirici formu yansıtır. 1808’de Jöns Jacob Berzelius, efor sırasında kaslarda laktik asidin (aslında l-laktat) da üretildiğini keşfetti. Yapısı 1873 yılında Johannes Wislicenus tarafından kurulmuştur.

1856’da Lactobacillus’un laktik asit sentezindeki rolü Louis Pasteur tarafından keşfedildi. Bu yol ticari olarak 1895 yılında Alman eczane Boehringer Ingelheim tarafından kullanıldı.

2006’da küresel laktik asit üretimi yıllık ortalama %10’luk bir büyümeyle 275.000 tona ulaştı.

Laktik Asit Üretimi

Laktik Asit, endüstriyel olarak karbonhidratların bakteriyel fermantasyonu veya asetaldehitten kimyasal sentez yoluyla üretilir.

2009 itibariyle, laktik asit ağırlıklı olarak (%70-90) fermantasyon yoluyla üretildi. 1:1 d ve l stereoizomer karışımından veya %99,9’a kadar l-laktik asit içeren karışımlardan oluşan rasemik laktik asit üretimi, mikrobiyal fermantasyon ile mümkündür. Fermantasyon yoluyla endüstriyel ölçekte d-laktik asit üretimi mümkündür, ancak çok daha zordur.

Kimyasal Üretimi

Rasemik laktik asit, asetaldehitin hidrojen siyanür ile reaksiyona sokulması ve elde edilen laktonitrilin hidrolize edilmesiyle endüstriyel olarak sentezlenir. Hidroliz hidroklorik asit ile yapıldığında, yan ürün olarak amonyum klorür oluşur; Japon şirketi Musashino, bu yoldaki son büyük laktik asit üreticilerinden biridir. Diğer başlangıç malzemelerinden (vinil asetat, gliserol, vb.) katalitik prosedürler uygulanarak hem rasemik hem de enantiopür laktik asitlerin sentezi de mümkündür.

Laktik Asit Fiyatı

Laktik Asit Fiyatı, dünyanın her yerinde anlık ve bölgesel olarak değişkenlik göstermektedir. Güncel fiyat için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Laktik Asit Satışı (Yasal İzinler, Paketleme Vs.)

Laktik Asit Satışı, herhangi bir kısıtlama veya yasal izne tabii değildir.

Laktik Asit Satışı, firmamız hem yerli Laktik Asit hem de ithal Laktik Asit satışını yapmaktadır.

Güncel Laktik Asit ürün bilgisi ve satışı için lütfen bizimle telefon. +90 850 242 0040 veya e-posta. info@dolarkimya.com.tr üzerinden iletişime geçiniz.

Laktik Asit Zararları

Laktik asidin daha hafif doğasına rağmen, yine de güçlü bir AHA olarak kabul edilir.

“Soyulma” etkileri, cildinizi güneşin ultraviyole (UV) ışınlarına karşı daha savunmasız hale getirir, bu nedenle güneş kremi çok önemlidir. Her sabah güneş koruyucu uyguladığınızdan emin olun ve gün boyunca ihtiyaç duydukça yeniden uygulayın.

Zamanla, korumasız güneşe maruz kalmak daha fazla yaşlılık lekesine ve yara izine neden olabilir. Cilt kanseri riskinizi bile artırabilir.

Laktik asit kabukları ayrıca tahrişe, kızarıklığa ve kaşıntıya neden olabilir. Bu etkiler genellikle hafiftir ve cildiniz ürüne alıştıkça düzelir. İlk birkaç uygulamadan sonra yan etkileriniz devam ederse, kullanmayı bırakın ve doktorunuza görünün.

Aşağıdakilere sahipseniz laktik asit kabuğu kullanmamalısınız:

  • egzama
  • sedef hastalığı
  • gül hastalığı

Doğal olarak daha koyu bir cildiniz varsa, kullanmadan önce doktorunuzla veya dermatologunuzla konuşun. Kimyasal peeling hiperpigmentasyon riskinizi artırabilir.

Laktik Asit İlk Yardım Tedbirleri

Genel ilk yardım müdahaleleri :

Şüphe durumunda veya kalıcı semptomlarda, her zaman bir doktora danışın.  Kirlenmiş olan giysilerinizi hemen çıkarınız.
Bilinci yerinde olmayan bir kişiye asla ağızdan bir şey vermeyin. Acil göz yıkama yakınında fıskiyeler ve güvenlik duşları bulunmalıdır.

Solunması halinde ilkyardım müdahaleleri : Kişiyi temiz havaya çıkarın ve rahat nefes alması için rahat tutun. Eğer semptomlar
devam ederse bir doktor çağırın.

Ciltle temas etmesi halinde ilkyardım müdahaleleri : Ciltle teması halinde, kirlenmiş tüm giysilerinizi hemen çıkarın ve
hemen bol su ve sabunla yıkayınız. Tıbbi yardım alın.

Göz temasından sonra ilkyardım müdahaleleri : Gözle teması halinde, hemen temiz su ile 10-15 dakika yıkayın.
Varsa ve çıkarması kolaysa, kontakt lensleri çıkarın. Durulamaya devam edin.

Tahriş devam ederse: Tıbbi tavsiye/müdahale alın.

Yutulması halinde ilkyardım müdahaleleri : Yutulması halinde, ağzı su ile çalkalayın (sadece kişinin bilinci yerindeyse). Asla
bilinci yerinde olmayan bir kişiye ağızdan herhangi bir şey vermeyin. Bir zehir merkezini arayın veya kendinizi iyi hissetmiyorsanız doktora gözükün.

Form Sıvı
Marka Henan Jindan Lactic Acid
Menşei Çin
0 yorum
0
0
0
0
0

Değerlendirmeler

Clear filters

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Laktik Asit | Gıda Kalite %80 (E270, Süt Asidi)” için yorum yapan ilk kişi siz olun
  1. lactic acid
  2. 2-hydroxypropanoic acid
  3. DL-Lactic acid
  4. 50-21-5
  5. 2-hydroxypropionic acid
  6. Milk acid
  7. lactate
  8. Tonsillosan
  9. Racemic lactic acid
  10. Ordinary lactic acid
  11. Ethylidenelactic acid
  12. Lactovagan
  13. Acidum lacticum
  14. 26100-51-6
  15. Lactic acid, dl-
  16. Propanoic acid, 2-hydroxy-
  17. Kyselina mlecna
  18. Lacticum acidum
  19. DL-Milchsaeure
  20. (+/-)-Lactic acid
  21. 598-82-3
  22. 1-Hydroxyethanecarboxylic acid
  23. Aethylidenmilchsaeure
  24. alpha-Hydroxypropionic acid
  25. (RS)-2-Hydroxypropionsaeure
  26. FEMA No. 2611
  27. Kyselina 2-hydroxypropanova
  28. Propionic acid, 2-hydroxy-
  29. Purac FCC 80
  30. Purac FCC 88
  31. CCRIS 2951
  32. HSDB 800
  33. (+-)-2-Hydroxypropanoic acid
  34. Lurex
  35. Lactic acid, tech grade
  36. Propanoic acid, hydroxy-
  37. SY-83
  38. DL- lactic acid
  39. NSC 367919
  40. 2-Hydroxypropionicacid
  41. AI3-03130
  42. MFCD00004520
  43. HIPURE 88
  44. NSC-367919
  45. .alpha.-Hydroxypropanoic acid
  46. .alpha.-Hydroxypropionic acid
  47. (R)-2-Hydroxy-propionic acid;H-D-Lac-OH
  48. INS NO.270
  49. E 270
  50. (+/-)-2-hydroxypropanoic acid
  51. CHEBI:78320
  52. INS-270
  53. 3B8D35Y7S4
  54. Lactic acid USP
  55. NCGC00090972-01
  56. 2-hydroxy-propionic acid
  57. Lactic acid (natural)
  58. E-270
  59. alpha-Hydroxypropanoic acid
  60. C01432
  61. Milchsaure [German]
  62. Lactic acid [JAN]
  63. Milchsaure
  64. FEMA Number 2611
  65. Kyselina mlecna [Czech]
  66. 163894-00-6
  67. Cheongin samrakhan
  68. CAS-50-21-5
  69. Cheongin Haewoohwan
  70. Cheongin Haejanghwan
  71. Kyselina 2-hydroxypropanova [Czech]
  72. EINECS 200-018-0
  73. EINECS 209-954-4
  74. Lactic acid [USP:JAN]
  75. EPA Pesticide Chemical Code 128929
  76. BRN 5238667
  77. lactasol
  78. 1-Hydroxyethane 1-carboxylic acid
  79. Biolac
  80. UNII-3B8D35Y7S4
  81. 2-Hydroxy-2-methylacetic acid
  82. Chem-Cast
  83. L- Lactic acid
  84. Lactate (TN)
  85. Lactic acid,buffered
  86. 4b5w
  87. Propanoic acid, (+-)
  88. DL-Lactic Acid, Racemic
  89. (.+/-.)-Lactic acid
  90. EC 200-018-0
  91. Lactic acid (7CI,8CI)
  92. Lactic acid (JP17/USP)
  93. Lactic acid, 85%, FCC
  94. Lactic Acid, Racemic, USP
  95. NCIOpen2_000884
  96. LACTIC ACID (+-)
  97. DL-LACTIC ACID [MI]
  98. LACTIC ACID [WHO-IP]
  99. (RS)-2-hydroxypropanoic acid
  100. Lactic Acid (Fragrance Grade)
  101. LACTICUM ACIDUM [HPUS]
  102. DL-Lactic Acid (90per cent)
  103. CHEMBL1200559
  104. DTXSID7023192
  105. Lactic acid, natural, >=85%
  106. BDBM23233
  107. L-lactic acid or dl-lactic acid
  108. Lactic Acid, 85 Percent, FCC
  109. LACTIC ACID, DL- [II]
  110. DL-Lactic acid, ~90% (T)
  111. DL-Lactic acid, AR, >=88%
  112. DL-Lactic acid, LR, >=88%
  113. DL- LACTIC ACID [WHO-DD]
  114. Lactic Acid, 10 Percent Solution
  115. HY-B2227
  116. Propanoic acid, 2-hydroxy- (9CI)
  117. Tox21_111049
  118. Tox21_202455
  119. Tox21_303616
  120. BBL027466
  121. NSC367919
  122. STL282744
  123. AKOS000118855
  124. AKOS017278364
  125. Tox21_111049_1
  126. ACIDUM LACTICUM [WHO-IP LATIN]
  127. AM87208
  128. DB04398
  129. SB44647
  130. SB44652
  131. Propanoic acid,2-hydroxy-,(.+/-.)-
  132. 2-Hydroxypropionic acid, DL-Lactic acid
  133. NCGC00090972-02
  134. NCGC00090972-03
  135. NCGC00257515-01
  136. NCGC00260004-01
  137. 26811-96-1
  138. Lactic Acid, 85 Percent, Reagent, ACS
  139. DB-071134
  140. CS-0021601
  141. FT-0624390
  142. FT-0625477
  143. FT-0627927
  144. FT-0696525
  145. FT-0774042
  146. L0226
  147. EN300-19542
  148. Lactic acid, meets USP testing specifications
  149. D00111
  150. F71201
  151. A877374
  152. DL-Lactic acid, SAJ first grade, 85.0-92.0%
  153. Q161249
  154. DL-Lactic acid, JIS special grade, 85.0-92.0%
  155. F2191-0200
  156. BC10F553-5D5D-4388-BB74-378ED4E24908
  157. Lactic acid, United States Pharmacopeia (USP) Reference Standard
  158. Lactic acid, Pharmaceutical Secondary Standard; Certified Reference Material
  159. DL-Lactic acid 90%, synthetic, meets the analytical specifications of Ph. Eur.
  160. 152-36-3