Yeni kuponlar çok yakında

 Açılışıa özel yepyeni kuponlar yakında burada olacak!

? TL

Askorbik Asit (C Vitamini) | E 300 | Tanecik (Toz,100) | 250 Gram

Ağırlık 0,30 kg
Form Katı (Toz)
Marka Luwei
Menşei Çin
Stok kodu: CAS.50-81-7/100-250

89,90Adet

Sadece 2 adet kaldı

Sadece 2 adet kaldı

7 kişi şu anda bu ürüne bakıyor!

Askorbik Asit (C Vitamini) | E 300 | Tanecik (Toz,100) | 250 Gram

Askorbik Asit (Vitamin C,Askorbat), C vitamini, askorbik asit olarak da bilinir, suda eritilebilen ve birçok görevi olan vitamin. Çoğu hayvanlar ve bitkiler, kendi C vitaminlerini glukozdan üretebilirler. İnsanlar, bazı meyve yarasaları, hint domuzu ve insan benzeri primatlar C vitamini üretemediklerinden bunu besinlerden almak zorundadırlar.

Askorbik asit bir monosakkarit türevi olup yapıca glikoza ve diğer altı karbonlu monosakkaritlere benzer. Renksiz, beyaz, dikdörtgen kristallerdir. Çok hafif özel bir kokusu vardır. Ekşi tatta ve asit reaksiyondadır. Optikçe aktiftir. Polarize ışığı sağa çevirir. Asetonda çok zor çözünür. Eter, petrol eteri, benzen, kloroform ve yağlarda çözünmez. C vitamini kimyasal olarak askorbik asidin ışığı sola döndüren enantiyomeridir. Ticari C vitamini genelde askorbik asit kristallerinden veya askorbik asidin kalsiyum veya sodyum tuzlarından oluşmaktadır. C vitamini (askorbik asit) omurilik, akciğer ve göz gibi pek çok hayvansal dokunun sulu bölümlerinde oldukça yüksek yoğunlukta (milimolar ve üstü) bulunur.

C vitamininin kesin ölçümü hem onun biyokimyasal hem de farmakokinetik özellikleri için zorunludur. Biyolojik sistemlerde askorbik asidin rolü, C vitamininin fonksiyon ve gerekleri iki faktörle birlikte ele alınmalıdır: Birincisi, C vitamininin hem antioksidan hem de bir enzim kofaktörü olarak hareket etme yeteneği dahil biyokimyasal özellikleridir. İkincisi, bağırsakta emilmeyi, serum konsantrasyonunu, hücresel dağılımı, kullanım ve dışarı atılımını içeren farmako kinetiğidir.

Askorbik asit bütün canlı dokularda bulunur. Doğada çok yaygın şekilde bulunan bu vitaminin en zengin kaynaklarını taze meyve ve sebzeler oluşturur. Meyveler arasında en çok askorbik asit içerenler; limon, portakal, greyfurt, kivi, ananas, çilek ve frenk üzümüdür. Elma, armut ve erik ise bunlara göre daha az miktarda askorbik asit içerir. Bu meyvelerden özellikle sitrus meyveleri (limon, portakal, greyfurt), kivi ve domatesin dış kısımları (kabuk) askorbik asit bakımından zengindir.

Sebzeler, özellikle kuşburnu, karnabahar, lahana, ıspanak, kuru soğan, biber, turp, tere, maydanoz ve yer elması askorbik asit bakımından en zengin kaynaklardandır.

Askorbik Asit (C Vitamini) Tanımlayıcı Bilgiler

  • CAS Numarası : 50-81-7
  • Beilstein Referansı :
  • ChemSpider : 10189562
  • EC Numarası : 200-066-2
  • PubChem ID : 54670067

Askorbik Asit (C Vitamini) Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri

  • Kimyasal Formülü : C6H8O6
  • Molar Kütle : 176.124 g·mol−1
  • Dış Görünüş : Beyaz Toz
  • Koku : Kokusuz
  • Yoğunluk : 1.694 g/cm3
  • Erime Noktası : 190 to 192 °C (374 to 378 °F)
  • Kaynama Noktası : 552.7 °C (1,026.9 °F)
  • Suda çözünürlük ? : Evet
  • Çözünürlük : Evet
  • Buhar Basıncı :
  • Asitlik : —
  • Viskozite :

Askorbik Asit (C Vitamini) Tarihçesi

C vitamini 1912’de keşfedildi, 1928’de izole edildi ve 1933’te sentezlendi, bu da onu sentezlenen ilk vitamin yaptı. Kısa bir süre sonra Tadeus Reichstein, şimdi Reichstein Süreci olarak adlandırılan yöntemle vitamini toplu olarak sentezlemeyi başardı.

Bu, C vitamininin ucuz seri üretimini mümkün kıldı. 1934’te Hoffmann–La Roche, Redoxon markası altında sentetik C vitamini ticari markasını aldı ve onu bir besin takviyesi olarak pazarlamaya başladı.

Askorbik Asit (C Vitamini) Üretimi

Askorbik Asit (C vitamini) glikozdan iki ana yoldan üretilir. 1930’larda geliştirilen Reichstein işlemi, tek bir ön fermantasyon ve ardından tamamen kimyasal bir yol kullanır. İlk olarak 1960’larda Çin’de geliştirilen modern iki aşamalı fermantasyon işlemi, daha sonraki kimyasal aşamaların bir kısmını değiştirmek için ek fermantasyon kullanır.

Reichstein işlemi ve modern iki aşamalı fermantasyon işlemleri, başlangıç malzemesi olarak sorbitol kullanır ve fermantasyon kullanarak bunu sorboza dönüştürür. Modern iki aşamalı fermantasyon işlemi daha sonra sorbozu başka bir fermantasyon adımıyla 2-keto-l-gulonik aside (KGA) dönüştürür ve fazladan bir ara üründen kaçınır. Her iki işlem de glikoz beslemesinden yaklaşık %60 C vitamini verir.

2017’de Çin, dünya askorbik asit (C vitamini) arzının yaklaşık %95’ini üretti. Çin endüstrisinin normalde C vitamini üretimi için kullanılan kömürü yakmayı bırakması yönündeki baskısı nedeniyle, C vitamininin fiyatı yalnızca 2016’da üç kat artarak kg başına 12 ABD dolarına yükseldi.

Askorbik Asit (C Vitamini) Kullanım Alanları

  • Genellikle PH kontrolü sağlaması amacıyla gıdalara Asit düzenleyici olarak ilave edilir.
  • Bunun yanısıra sebze ve meyvelerin kararmasını önlemek için kullanılır.
  • Oksijen tutma özelliğinden dolayı Antioksidan olarak da ilave edilir.
  • Fırıncılık endüstrisinde geliştirici ajan olarak, meyve pulp ve sularında ise renk solmasını önlemek için kullanılır.

Askorbik Asit (C Vitamini) Diğer Adları

l-ascorbic acid ,vitamin C ,ascorbic acid ,50-81-7 ,L(+)-Ascorbic acid ,ascorbate ,Cevitamic acid ,Ascoltin ,Ascorbicap ,Natrascorb ,Hybrin ,Allercorb ,Ascorbajen ,Ascorbutina ,Ascorteal ,Cescorbat ,Cetemican ,Cevitamin ,Citriscorb ,Laroscorbine ,Lemascorb ,Proscorbin ,Roscorbic ,Secorbate ,Testascorbic ,Vitacimin ,Vitamisin ,Vitascorbol ,Ascorin ,Ascorvit ,Cantaxin ,Cebicure ,Cebione ,Cegiolan ,Ceglion ,Celaskon ,Cemagyl ,Cenetone ,Cenolate ,Cergona ,Cetamid ,Cevalin ,Cevatine ,Cevimin ,Cevital ,Cevitan ,Cevitex ,Colascor ,Concemin ,Redoxon ,Vicelat ,Viforcit ,Viscorin ,Vitacee ,Vitacin ,Adenex ,Ascorb ,Cantan ,Cebid ,Cebion ,Cecon ,Cein ,Cemill ,Cereon ,Cevex ,Ciamin ,Cipca ,Hicee ,Ribena ,Vitace ,Xitix ,L-ascorbate ,Davitamon C ,Arco-cee ,Planavit C ,Catavin C ,Ce lent ,Liqui-Cee ,Vicomin C ,Cee-Vite ,Cevi-Bid ,Scorbu-C ,C-Level ,C-Vimin ,Cetane-Caps TD ,Duoscorb ,Scorbacid ,Cewin ,Antiscorbic vitamin ,C-Long ,C-Quin ,C-Span ,Meri-C ,Cee-Caps TD ,L-Lyxoascorbic acid ,L-Xyloascorbic acid ,Antiscorbutic vitamin ,Cetane-Caps TC ,3-Oxo-L-gulofuranolactone ,Ce-Mi-Lin ,IDO-C ,Natrascorb injectable ,CE-VI-Sol ,Ferrous ascorbate ,Acidum ascorbinicum ,Ascor-B.I.D. ,L-(+)-Ascorbic Acid ,Acidum ascorbicum ,Dora-C-500 ,Kyselina askorbova ,3-Keto-L-gulofuranolactone ,Ascorbicab ,Cortalex ,Ferancee ,Stuartinic ,Tolfrinic ,Acido ascorbico ,Acide ascorbique ,Antiscorbutic factor ,L-3-Ketothreohexuronic acid lactone ,L-Threoascorbic acid ,Chromagen ,Kyselina askorbova [Czech] ,Caswell No. 061B ,Vicin ,Acide ascorbique [INN-French] ,Acido ascorbico [INN-Spanish] ,Acidum ascorbicum [INN-Latin] ,(R)-5-((S)-1,2-dihydroxyethyl)-3,4-dihydroxyfuran-2(5H)-one ,NCI-C54808 ,L-threo-Hex-2-enonic acid, gamma-lactone ,L-threo-Ascorbic acid ,FEMA No. 2109 ,3-Oxo-L-gulofuranolactone (enol form) ,UNII-PQ6CK8PD0R ,CCRIS 57 ,Cetebe ,(+)-Ascorbic acid ,HSDB 818 ,Hex-2-enonic acid gamma-lactone, L-threo- ,EINECS 200-066-2 ,MFCD00064328 ,NSC 33832 ,Iron(II) ascorbate ,PQ6CK8PD0R ,component of E and C-Level ,component of Endoglobin Forte ,CHEBI:29073 ,component of Cortalex ,component of Ferancee ,NCGC00164357-01 ,E300 ,Magnorbin ,(5R)-5-[(1S)-1,2-dihydroxyethyl]-3,4-dihydroxyfuran-2(5H)-one ,DSSTox_CID_106 ,E-300 ,hex-1-enofuranos-3-ulose ,Iron-ascorbic acid complexes ,DSSTox_RID_75370 ,DSSTox_GSID_20106 ,Kangbingfeng ,Chewcee ,Citrovit ,Juvamine ,6730-29-6 ,Ceklin ,Magnesium Ascorbicum ,Vasc ,L(+)-Ascorbic acid, 99% ,(+)-Sodium L-ascorbate ,Rovimix C ,Scorbu C ,cevibid ,Ascorbinsaeure ,Parentrovite ,Sunkist ,Ascorbic Acid, Monosodium Salt ,Cell C ,L(+)-Ascorbic acid, ACS reagent ,roscorbi c ,Acid Ascorbic ,Viscorin 100M ,(2R)-2-[(1S)-1,2-dihydroxyethyl]-3,4-dihydroxy-2H-furan-5-one ,Ronotec 100 ,Suncoat VC 40 ,(5R)-5-[(1S)-1,2-dihydroxyethyl]-3,4-dihydroxy-2,5-dihydrofuran-2-one ,Oral Vitamin C ,Rontex 100 ,ascor-b.i.d ,Ascorbicap (TN) ,Xyloascorbic acid, L- ,Ascoltin (TN) ,antiscorbic vita min ,[14C]ascorbic acid ,Ascorbic acid [BAN:INN:JAN] ,Ascorbic acid [INN:BAN:JAN] ,[14C]-ascorbic acid ,ascorbic acid (vit C) ,L-Ascorbic acid, meets USP testing specifications ,2-(1,2-Dihydroxyethyl)-4,5-dihydroxyfuran-3-one ,299-36-5 ,L-3-ketothreohexuronic acid ,Cevitamate ,ascorbic-acid ,Ascor ,L-lyxoascorbate ,L-xyloascorbate ,.Ascorbinsaure ,L-AscorbicAcid ,NSC-33832 ,Vitamin B mixture with vitamin C ,3eka ,cee-caps td ,NSC-218455 ,Ester C ,Ester-C ,Sodium Ascorbate (Ascorbic Acid) ,(+)-ascorbate ,L(+)-ascorbate ,L-threo-hex-2-enono-1,4-lactone ,AK-96407 ,L-Ascorbic acid, free radical form ,L-(+)-ascorbate ,Ascorbic acid [USP:INN:BAN:JAN] ,Ascorbic acid mixture with Vitamin B ,Vitamin C,(S) ,E 300 ,PubChem18445 ,Ascorbic Acid DC97SF ,(2R)-2-[(1S)-1,2-dihydroxyethyl]-4,5-dihydroxyfuran-3-one ,Prestwick3_000325 ,L-Ascorbic acid, 99% ,Ascorbic Acid mixture with Vitamin B Complex ,ASCOR (TN) ,SCHEMBL785 ,bmse000182 ,Vitamin C (Ascorbic acid) ,SCHEMBL4430 ,L-Ascorbic acid, FCC, FG ,BSPBio_000329 ,(r)-5-(1,2-dihydroxy-ethyl)-3,4-dihydroxy-5h-furan-2-one ,KSC925A7P

Ağırlık 0,30 kg
Form Katı (Toz)
Marka Luwei
Menşei Çin
0 yorum
0
0
0
0
0

Değerlendirmeler

Clear filters

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Askorbik Asit (C Vitamini) | E 300 | Tanecik (Toz,100) | 250 Gram” için yorum yapan ilk kişi siz olun